22:22 / 01.04.2021.

Autor: I.Z./Dnevnik/IMS/HRT

Teško ozlijeđena djevojčica bori se za život

default error photo

Strašan slučaj u Novoj Gradiški. Dvoipolgodišnja djevojčica s teškim ozljedama hitno je prevezena u dječju bolnicu u Zagrebu - među kojima je i nagnječenje glave.

Nakon operacije - priključena je na respirator i bori se za život. Sumnja se na zlostavljanje. Mediji navode da je njezina obitelj otprije poznata Centru za socijalnu skrb. Djevojčica je kod udomitelja bila više od godinu dana, no vraćena je obitelji.

- Tijekom jučerašnjeg dana u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu u Jedinicu intenzivnog liječenja zaprimljeno je dijete (2,5 g.) iz Opće bolnice Nova Gradiška, s obzirom na prirodu i težinu ozljeda vitalno je ugroženo, a zbog ozljeda nastalih u još neutvrđenim okolnostima, rekao je za portal HRT-a prof. dr. sc. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.  

- Policijski službenici su još jučer zaprimili dojavu o tom slučaju i tada su već započela prva kriminalistička istraživanja. Uključili smo čitavu liniju kriminalističke policije u istragu čitavog slučaja, rekao je za HTV Damir Brezić, glasnogovornik PU brodsko-posavske.

Majka djeteta dala je liječnicima različite izjave - prvo da ne zna što se dogodilo, a kasnije da je dijete palo. Iako nejasno definirano, djevojčica po cijelom tijelu ima svrab koja nije liječena, što upućuje na zanemarivanje djeteta.

Obitelj djevojčice je otprije poznata Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška. Djevojčica je kod udomitelja bila više od godinu dana, a zbog zahtjeva roditelja i poboljšanja obiteljske situacije, Centar ju je vratio kod biološke obitelji.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška: Obitelj je bila pod nadzorom

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Branko Medunić večeras je kazao za portal HRT-a kako je djevojčica vraćena u svoju biološku obitelj na zahtjev roditelja, jer su se promijenile okolnosti u samoj obitelj.

Dodao je kako je obitelj već od prije bila poznata njihovoj ustanovi zbog poremećaja odnosa unutar obitelji, ali i zbog financijskih teškoća. Medunić je naglasio, kako po njegovim informacija, roditelji su ti koji su jučer odvezli djevojčicu u bolnicu, te je majka tvrdila da je djevojčica pala.

Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška odredio je mjere stalnog nadzora obitelji od strane socijalne radnice, ali ona nije primijetila nikakve znakove nedopuštenog ponašanja.

Danas su i ostala djeca udomljena

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška istaknuo je kako dvoipolgodišnja djevojčica nije jedino dijete u obitelji, osim djevojčice roditelji imaju još troje djece.

Ostala djeca do sada nisu bila u udomiteljskoj obitelj, već su živjela s biološkim roditeljima, ali od danas su i ona udomljena. U udomiteljskoj obitelji bit će do okončanja istrage. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!