Tomašević bez komentara o Svetom duhu dok ne vidi nalaz inspekcije Ministarstva

12.05.2023.

14:46

Autor: HRT/Hina

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

Foto: HRT / HTV

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je da neće komentirati ništa vezano uz slučaj smrti dvoje pacijenta na hitnom bolničkom prijemu u gradskoj bolnici Sveti duh, dok ne pročita kompletan nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva.

- S obzirom da nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva još nije gotov, nemam potrebu, niti mogu komentirati, čekat ću da inspekcija završi nalaz, da bolnica dobije rješenje, da vidi o čemu se radi i da potom dobijem očitovanje bolnice, rekao je Tomašević.

Resorni ministar Vili Beroš jučer je rekao da će zdravstvena inspekcija prijaviti DORH-u upravu bolnice Sveti Duh zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja, krivotvorenja službene dokumentacije i trgovanja utjecajem.

Odvjetnik obitelji jednog od preminulih pacijenata jučer je najavio da će sudskim putem traže odštetu od KB-a Sveti duh, rekavši pritom da je u više navrata tražio od bolnice dostavu dokumentacije o smrtnom slučaju te snimke nadzornih kamera. Međutim, nije dobio ništa od navedenog.

- Dobit ćete očitovanje od bolnice. Pričekajmo da se utvrde sve činjenice, detaljno ću komentirati kada vidim cijeli nalaz i kad inspekcija Ministarstva zdravstva završi nadzor nad bolnicom, kazao je gradonačelnik, dodavši da je stalno u kontaktu s ravnateljicom bolnice Ana Marijom Šimundić.

Gradonačelnik se kratko osvrnuo na problem s parkom Kate Šoljić na Trešnjevci, s obzirom da roditelji peticijom traže uklanjanje opasnih tribina, koševa, nadstrešnica i metalnih mreža, gdje djeca često završavaju s ozljedama glave i različitim lomovima.

- Park će se ponovno projektirati, on je otvoren puno prije nego smo preuzeli upravljanje gradom. Jasno mi je da su elementi u tom parku vrlo opasni, kazao je.

Tomašević je prethodno obišao manifestaciju Dojdi osmaš, Zagreb te zove! u organizaciji gradskog Ureda za obrazovanje, sport i mlade na kojoj koje zagrebačke srednje škole predstavljaju svoje obrazovne programe učenicima osmih razreda osnovnih škola.

- Jako je važna ova manifestacija jer osmašice i osmaši mogu obići štandove različitih srednjih škola, što će im pomoći da donesu što bolju odluko koju školu upisati i koje će se zanimanjem baviti u životu, poručio je gradonačelnik.

Zagreb: Dječji park Kate Šoljić ocijenjen kao visokorizičan te je ograđen trakama

Zagreb: Dječji park Kate Šoljić ocijenjen kao visokorizičan te je ograđen trakama

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!