Tomašević: Neprihvatljivo mi je da svi liječnici na ginekologiji imaju priziv savjesti

08.05.2022.

10:55

Autor: HRT/Hina

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Vijesti / HRT

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u nedjelju kako mu je neprihvatljivo da svi liječnici i medicinske sestre na ginekologiji u gradskoj bolnici Sveti Duh imaju priziv savjesti, te da od nove uprave bolnice očekuje da se to riješi.

- Meni je neprihvatljivo da apsolutno svi liječnici na ginekologiji i sve medicinske sestre imaju priziv savjesti i očekujem da se to riješi, rekao je Tomašević ispred Lisinskog uoči obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana oslobođenja Zagreba.


Na pitanje slaže li se s tvrdnjom da se u situaciji kolektivnog priziva savjesti prekidi trudnoće obavljaju u zamjenskim, privatnim ustanovama, Tomašević je istaknuo da se taj problem može riješiti na različite načine. 


- Ali želim i da se svi zakonski dozvoljeni prekidi trudnoće mogu obaviti u najvećoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi u Zagrebu, a to je Sveti Duh, rekao je Tomašević.


Dodao je da rješavanje tog problema očekuje od nove uprave te bolnice. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!