Družak: Ne valja tražiti sportski uspjeh na tuđoj nesreći

09.08.2023.

19:40

Autor: Dnevnik/HRT/A.S.

O neredima u Ateni uoči utakmice AEK - Dinamo za Dnevnik HRT-a govorio je Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta. 

Tomislav Družak rekao je da smatra da sve sastavnice društva, u Hrvatskoj i šire trebaju riješiti taj problem s navijačkim skupinama.  

- To je vrući kesten, to je istina, nije lako javno i glasno se suprotstaviti ovakvim problemima, ali mislim da je vrijeme sazrelo i da se o tome počne ozbiljno raditi, poručio je Družak. 

Dodao je da mu nije jasno kako je došlo do propusta grčkog ministarstva i policije. 

- Da su ih jednostavno izgubili iz vida i da su ih tek uspjeli naći nakon što se incident dogodio, kazao je.

Komentirao je napada AEK-a na nogometni klub Dinamo gdje AEK traži da UEFA izbaci Dinamo iz natjecanja.

- Dinamo je poduzeo maksimalno profesionalno sve što je trebalo i prije i nakon utakmice. Tražio je da se zajednički sjedne, da se vidi na koji način smanjiti pritisak, tenzije i kako odigrati ove dvije utakmice, odnosno kako nastaviti u toj sportskoj, nogometnoj obitelji, istaknuo je. 

Priopćenje Dinama

Komentirajući Dinamo priopćenje, Družak je rekao da Dinamo tako čuva dignitet kluba.


- Mislim da će odmakom vremena u AEK-u shvatiti da ne valja tražiti sportski uspjeh na tuđoj nesreći. Bojim se da oni sada pokušavaju kroz tu peticiju i želju da UEFA izbaci Dinamo s europskog natjecanja na neki način i profitirati sportski, rekao je.


U sigurnosnom smislu dodao je da se nada da će sutrašnja utakmica Hajduka protiv grčkog kluba proći kako treba. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!