Tragedija kod Vinkovaca, u nesreći poginulo četvero mladih

30.07.2020.

09:46

Autor: Ines Milanković/Dnevnik/M.Š./D.M./HRT

default error photo
Mještani Vrbice, Starih Mikanovaca i Mrzovića zavijeni su u crno. Općine će proglasiti dan žalosti.
U noći na četvrtak u Starim Mikanovcima kod Vinkovaca dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginulo četvero mladih ljudi, izvjestila je PU vukovarsko-srijemska.

Tema dana: Hrvatskoj nedostaje civilni nadzor cesta

U četvrtak, oko 1 sat u Osječkoj ulici u Starim Mikanovcima dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su četiri osobe smrtno stradale. 19-godišnji vozač je zbog prebrze vožnje izgubio nadzor nad automobilom Audi đakovačkih registracijskih oznaka. Sletio je s kolnika i udario u obiteljsku kuću.Od siline udara, 19-godišnji vozač, 18-godišnja suvozačica te 18-godišnji putnik i 20-godišnji putnik na stražnjem sjedištu poginuli su na mjestu prometne nesreće. Na teren su izašli timovi vinkovačke Hitne medicinske pomoći, DVD Stari Mikanovci i Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci te mrtvozornik i patolog Opće županijske bolnice Vukovar. Očevid prometne nesreće provela je državna odvjetnica Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima u suradnji s policijom.- Kad smo počeli raditi onda smo vidjeli čuda neviđena - što još nisam vidio u svom životu, a i moji dečki isto tako nisu to vidjeli, priča Josip Pavošević, zapovjednik DVD-a Stari Mikanovci.

Nažalost, nije to prvi put da su mladi životi izgubljeni zbog prevelike brzine, pričaju mještani. Struka ističe da je potrebno ulagati u edukaciju i dodatne preventivne programe.

Tragični prizori zgrozili i iskusne vatrogasce

- Ne trebamo živjeti od tragedije do tragedije. Trebamo se konačno zbrojiti i shvatiti da djecu, odnosno roditelje konačno treba educirati. Ali mislim da dok ne uvedemo i nekakav sustav kažnjavanja nećemo daleko stići, poručuje prim. dr. sc. Katarina Dodig Ćurković iz Zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju.

- Svaki ovakav, novi, događaj je naš poraz - poraz cijelog društva pa i nas, smatra Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske. Još jedan apel: "Nemojte voziti brzo, pazite što radite kad sjedate za volan".

Mještani Vrbice, Starih Mikanovaca i Mrzovića zavijeni su u crno. Općine će proglasiti dan žalosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!