10:30 / 22.02.2022.

Autor: Hina/HRT

Tramišak: Afere ne stvaraju dobru sliku, ali oprezno s informacijama

Ministrica Nataša Tramišak

Ministrica Nataša Tramišak

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Ministrica regionalnoga razvoja i EU fondova Nataša Tramišak izjavila je u utorak kako afere ne stvaraju dobru sliku, ali kako treba biti oprezan s neprovjerenim informacijama, a o predsjedniku HNS-a Stjepanu Čuraju kao mogućoj Horvatovoj zamjeni ne zna ništa.  

- Naravno da nikome afere nisu ugodne i da ne stvaraju dobru sliku. Nemam puno informacija i detalja o tome i što se dalje događa, tako da ćemo vidjeti što će narednih dana biti, rekla je Nataša Tramišak uoči poslovnog doručka Američke gospodarske komore, odgovarajući na pitanje smatra li da bi afere bile dobra prilika za rekonstrukciju Vlade.


Dodala je kako neke informacije i optužbe lako izađu, bez da su informacije do kraja provjerene.


- Uvijek s tim informacijama treba postupati oprezno. Treba vidjeti kako će na kraju postupati DORH i ostala istražna tijela, istaknula je ministrica.


Tramišak: Radim svoj posao


Upitana je li njezina "fotelja" sigurna, odgovorila je kako radi svoj posao i kako nema drugih razgovora oko tog pitanja.


- Ako će se određene afere nastaviti u određenom smjeru i ako će biti nužna i veća rekonstrukcija vlade ili bilo koji drugi smjer, tako ćemo se svi ponašati, poručila je Tramišak.


Na pitanje o promjeni resora odgovorila je kako o tome nisu razgovarali, a ona je, kaže, svoj poslovni put u posljednjih 15 godina u potpunosti posvetila EU fondovima, od lokalne, regionalne do nacionalne razine.


Poručila je kako premijer ima njezinu podršku, a o Čuraju kojeg mediji jutros navode kao mogućeg novog ministra graditeljstva nakon što je zbog afere s dužnosti razriješen Darko Horvat, Tramišak ne zna ništa. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!