Habijan: Vlada radi dobro, podrška Plenkoviću nije upitna

22.02.2022.

10:07

Autor: Studio 4/HRT/IMS/V.G.

Damir Habijan

Damir Habijan

Foto: Studio 4 / HRT

Predsjedništvo HDZ-a potvrdilo je odluku premijera Plenkovića - rekonstrukcije Vlade i prijevremenih izbora neće biti. Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan u emisiji "Studio 4" rekao je da podrška Plenkoviću nije upitna. Proanalizirali smo još jednom politiku Vlade u proteklih nekoliko mjeseci i uspjege, poglavito produljenje roka za korištenje sredstava za obnovu, prema tome ova Vlada radi dobro i samim time predsjednik stranke ima potporu, ustvrdio je.

- Predsjednik Vlade je mandatar, on odabire svoje suradnike. Svaki ministar svoj mandat od prvog dana daje na raspolaganje premijeru i na njemu je konačna odluka, on je taj koji prosuđuje je li i kada potrebna rekonstrukcija Vlade, rekao je Habijan.

Osvrnuo se na sudbinu ministra Aladrovića i potpredsjednika Miloševića.

- Ključno je da se što prije odabere novi ministar. Što se tiče drugih špekulacija, indikativno je da još uvijek nema službene potvrde o kojim se djelima eventualno radi i čime su oni eventualno obuhvaćeni. Na taj način teško je donositi odluke.

- U javnost, što je meni šokantno kao pravniku, izlaze iskazi osumnjičenika u nekim drugim postupcima koji se sada koriste u ovom postupku, izlaze dokazni materijali i SMS poruke. Mi ne znamo za što se Horvat ili drugi akteri terete. DORH je taj koji se time mora pozabaviti, otamo cure informacije i to nije prvi put, rekao je Habijan.

Više pogledajte u videu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!