Treća konferencija Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj

26.06.2023.

12:14

Autor: Dnevnik/HRT/A.S.

Treća godišnja konferencija Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj

Treća godišnja konferencija Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Umjesto zastupnika Hrvatskim saborom vladaju mladi. U sabornici se održava treća godišnja konferencija Savjeta mladih u Hrvatskoj. Otvorio ju je premijer Andrej Plenković, a glavne su teme vještine budućnosti i kako uspjeti na tržištu rada. 

- Početkom mjeseca donesen je dugo očekivani Nacionalni program za mlade koji će biti na snazi do kraja 2025. i kojemu je u fokusu rad s mladima, emancipacija mladih, obrazovanje mladih, mladi i EU, mladi u ruralnom području te zdravlje i kriza uzrokovana pandemijom COVID-a, rekao je Josip Jagodar, predsjednik Savjeta za mlade Vlade RH. 

- Ja vjerujem da je jedna od zadaća ovog Savjeta da u suradnji s jedinicama lokalne i područne samouprave što više mobilizira lokalne čelnike kako bi aktivnostima, savjetima za mlade u svojim sredinama iznjedrili kvalitetnije politike koje će koristiti tim hrvatskim krajevima, poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!