Smijenjen trener koji je brutalno vrijeđao mlade nogometaše

26.04.2023.

20:05

Autor: Zrinka Perić/Daniel Gurov/Dnevnik/P.F./HRT

Agresivni trener

Agresivni trener

Foto: Večernji list / Večernji list

Snimka iz svlačionice nogometnog kluba Croatia iz Bogdanovaca na kojoj trener brutalno vrijeđa mlade nogometaše i prijeti im, zgrozila je roditelje, ali i javnost. Klub je odmah osudio incident i ekspresno smijenio trenera.

U poluvremenu utakmice koju su gubili s golom razlike maloljetnim igračima, sada već bivši trener, sasuo je u lice bujicu ružnih riječi, psovki i prijetnji. Josip Lovrić isti je dan isključen iz nogometnog kluba čiji se predsjednik duboko ispričao djeci i roditeljima.

- Mi iz kluba osuđujemo taj sramotan i degutantan i incident iz razloga što ovaj klub širi posebne vrline i ideale, objasnio je Goran Samardžić, predsjednik NK Croatia iz Bogdanovaca.

Bivši trener dvije je sezone trenirao juniore i pod njegovom palicom, kažu u klubu, imali su sjajne rezultate.

- Uvijek mi je djelovao korektno smiren čovjek, staložen. Nas je to sve iznenadilo, istaknuo je Željko Matković, trener u NK Croatia iz Bogdanovaca.

No slušati trenerove psovke 16-godišnjacima nije bilo ugodno. I njihovi su roditelji zgroženi.

- Žao mi je iskreno što se ovo dogodilo i nadam se da to neće utjecati na daljnju školu, na daljni rad škole nogometa, rekla je Marija Marić oz Bogdanovaca.

Bogdanovački klub je u prvoj županijskoj ligi. I ovdje nogometaši svih dobnih skupina ostavljaju srce na terenu.

- Razumijem da nogomet kao najsporednija stvar na svijetu čovjeka ponese i bude veliki entuzijast. Jednostavno ga obuzme taj osjećaj, ali ne opravdava ovaj čin, naglasio je načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun.

Nemile scene iz nogometne svlačionice i sramotni ispad bivšeg trenera glavna su tema u Bogdanovcima.

- On je bio konobar tu, znamo se. Kad sam to vidio nisam mogao vjerovati, komentar je jednog mještanina Bogdanovaca.

- Je li to njemu dopušta što je stranački opredjeljen ne ulazim u to. Ali kao osoba treba odgovarati, smatra drugi.

O njegovu statusu u vukovarskom HDZ-u, čiji je član, kao i o mogućim sankcijama, raspravljat će se, poručuje predsjednik ogranka.

- Još jednom napominjem kako osuđujemo bilo kakav oblik i neprimjerenog i nepoželjnog ponašanja i u društvu i u sportu, izjavio je predsjednik vukovarskog HDZ-a
Nikola Mažar.

Ovakvim brutalnim verbalnim napadima nema mjesta u sportu - zato je trenerovo ponašanje za svaku osudu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!