Udari munja izazvali požar na padinama Učke

30.08.2022.

17:00

Autor: I.B./HRT

Požar na Učkoj

Požar na Učkoj

Foto: Čitateljica / HRT

Zbog udara munje, izbio je požar na padinama Učke u Istarskoj županiji. Gašenje je u tijeku, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Oko 16 sati došlo je do udara munje na padinama Učke kod sela Kirčija. Gori trava, nisko raslinje i bjelogorična šuma, a požar je do sada zahvatio 6-7 ha.

U gašenju požara sudjeluje oko 20 vatrogasaca sa 6 vozila iz JVP Pazin, JVP Labin i DVD-a Lupoglav. U dolasku su vatrogasci iz JVP-a Buzet.

- Puše jak vjetar, a kiša još nije pala na ovom području, iako pada u blizini. Pozvana su 2 Canadaira da nam pomognu u gašenju, međutim još se nisu uključila u gašenje zbog meteo uvjeta. Naselja trenutno nisu ugrožena - rekao je zapovjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac.

Na požar na padinama Učke upućena je ispomoć iz JVP-ova Umag, Poreč, Rovinj i Pula. Zračne snage i dalje ne mogu djelovati zbog meteo uvjeta.

Uz ovaj požar, na širem labinskom području (uz obalu) izbila su 3 požara, također zbog udara Munje. Uz lokalne vatrogasce, upućena je u ispomoć ekipa iz JVP Pula, navodi HVZ.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!