Tri zastupnika tvrde da se ne mogu testirati, odbijeno im uključenje videovezom

10:28 / 06.12.2021.

Autor: HRT/Hina

Gordan Jandroković

Gordan Jandroković

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković pozvao je zastupnike da se drže jasnih pravila o COVID potvrdama i pravu na uključivanje u rad Sabora videovezom. Izvijestio je kako su tri zastupnika podnijela zahtjev da se uključe putem videoveze jer se ne mogu testirati. To nije prihvaćeno, rekao je Jandroković te objasnio da se zastupnici mogu testirati u ambulanti kraj Sabora i da sve traje 20-ak minuta.

 - Neke kolege pokušavaju loviti u mutnom. Jasna su pravila i molim sve da ih se drže, kazao je predsjednik Sabora ne otkrivajući o kojim se zastupnicima radi.

Saborsko Predsjedništvo ranije je utvrdilo četiri kategorije zastupnika koji će se moći uključiti videovezom u rad Sabora: zastupnici koji se ne žele cijepiti i nemaju potvrde, oni koji se ne žele testirati na covid-19, zastupnici u izolaciji i oni koji imaju određene bolesti, zbog kojih im dolazak na sjednicu nosi zdravstvene rizike, što će morati posvjedočiti liječničkom potvrdom.

Jandroković je u ime svih zastupnika čestitao imendan svim Nikolama i Nikolinama, pomorcima i djeci, čiji je sv. Nikola zaštitnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!