Trojac koji je skinuo hrvatsku zastavu pušten da se brani sa slobode

12.06.2023.

19:27

Autor: M.M./HRT/Hina

Trojac koji je kod Knina skinuo hrvatsku zastavu pušten da se brani sa slobode

Trojac koji je kod Knina skinuo hrvatsku zastavu pušten da se brani sa slobode

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Trojica muškaraca koji su uhićeni zbog sumnje da su kod Knina skinuli s jarbola hrvatsku zastavu i to objavili na društvenim mrežama, čime su povrijedili ugled RH, pušteni su u ponedjeljak da se brane slobode.

Dvojica 20-godišnjaka i jedan 49-godišnjak ispitani su i potom pušteni da se brane sa slobode jer Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku, kako se navodi u priopćenju DORH-a nije predlagalo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika s obzirom da nije bilo zakonske osnove.

Naime, 20-godišnjak je 26. svibnja u mjestu Kovačić, na brdu Gradina, s čeličnog stupa skidao hrvatsku zastavu dok ga je vršnjak snimao i pritom ga poticao i govorio mu da je skine. Snimljeni materijal objavili su na društvenim mrežama i proslijedili 49-godišnjaku koji ga je dijelio drugim osobama putem internetskih komunikacija, a takvim su postupanjem grubo omalovažili zastavu Republike Hrvatske.

Snimka je po pisanju medija objavljena na TikToku te prikazuje mladića s podignuta tri prsta dok skida hrvatsku zastavu s jarbola.

Državno odvjetništvo će poduzeti daljnje zakonom propisane radnje s ciljem donošenja državnoodvjetničke odluke, stoji u priopćenju DORH-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!