12:41 / 29.08.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/T.V./M.Š./HRT

Troje mališana zaraženo na Dječoj hematoonkologiji u KBC-u Split

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 846 obrađenih testova danas je novih 110 osoba pozitivno na COVID infekciju.
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 846 obrađenih testova danas je novih 110 osoba pozitivno na COVID infekciju - iz Splita 56, Hvara 2,  Imotskog 4, Kaštela 9, Makarske 3, Omiša 2, Sinja 5, Solina 8, Suptera 2, Trilja 1, Vrlike 1, Dicma, 1, Dugog Rata 1, Dugopolja 1, Hrvaca 3, Klisa 2, Lovreća 1, Muća 1,  Otoka 1, Podbablja 1, Podstrane 1, Runovića 1, Sućurja 1 i Zagvozda 1 osoba. 

Od 110 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 39 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1422 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 50 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru. 4 osobe se nalaze u karanteni.

Prema izvješću KBC-a Split preminule su dvije osobe, jedna ženska osoba stara 90 godina i jedna muška osoba stara 70 godina. Obje osobe su uz niz drugih komorbiditeta bile pozitivne i na COVID infekciju.

Korona na Dječjoj hematoonkologiji u KBC-u Split

Troje mališana koji su pacijenti Dječje hematoonkologije KBC-a Split, njihovi roditelji i nekoliko medicinskih sestara zaraženo je koronavirusom, potvrdio je u subotu šef Infektivne klinike Ivo Ivić, a kako se neslužbeno doznaje riječ je o ukupno devet zaraženih osoba.

- To su asimptomatske infekcije, svi su smješteni u izolaciju, sve je zbrinuto i napravljeno po zanatu. Jedan pozitivni roditelj je hospitaliziran. Nema nikakvih problema, kazao je Ivić za Hinu.

Koronavirus je na odjelu otkriven je nakon što je jedan maleni pacijent u četvrtak dobio simptome zaraze. Iz mjera predostrožnosti testirani su svi koji su bili s njim u kontaktu, među kojima su ne samo pacijenti i osoblje već i roditelji koji su mu dolazili u posjet.

Šef Infektivne klinike Ivić je rekao i da tijekom popodneva i večeri, uz do sada ukupno hospitaliziranih 13 štićenika domova za starije osobe na području Splitsko-dalmatinske županije, očekuje da će sanitet iz domova dovesti još šest starijih osoba koje će biti hospitalizirane na infektivnu kliniku. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!