Turudić: Milanovićev moralni integritet je upitan

14.04.2023.

17:26

Autor: T.V./HRT/Hina

Sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić

Sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić ocijenio je u petak za Hinu da je upitan moralni integritet predsjednika Republike Zorana Milanovića nakon što ga je nazvao ''političkom propalicom koja je preko HDZ-a došla na najkompleksniji sud u Hrvatskoj bez ikakvih preporuka''.

- Riječ je o čistom napadu ad hominem. Milanović ima veliki i nerješiv problem što nikada nije bio sudac i što nije bio sudionik Domovinskog rata, već je u to vrijeme bio u Azerbajdžanu gdje je zarađivao novac, kazao je Turudić.

Turudić je dodao da je "Milanovićev moralni integritet jako upitan" kada ga napada na takav način.

- Mogu reći da sam bio u pravu u svemu što sam za njega rekao u četvrtak i da sam prema njemu bio preblag. Današnje Milanovićeve izjave to i potvrđuju i smatram da sam trebao biti izravniji, rekao je.

Na upit očekuje je li novu Milanovićevu reakciju na njegov komentar, Turudić je odgovorio da ga nije briga.

- Psi laju, karavane prolaze. Ne treba bacati bisere pred svinje. Neka Milanović nastavi jer je s njim besmisleno razgovarati i polemizirati. To je čovjek koji ima svoje probleme i neka ih rješava, ustvrdio je Turudić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!