U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji četiri nova slučaja

26.08.2020.

13:40

Autor: T.V./HRT

default error photo
U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji danas četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, pa se sada broj aktivnih slučajeva ondje popeo na 13.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji danas četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, pa se sada broj aktivnih slučajeva ondje popeo na 13.

Iako ima najmanji broj zaraženih u zemlji i samo je jedna od triju županija u kojima nije bilo ni preminulih od bolesti COVID-19, Županijski je stožer u dogovoru s nacionalnim donio odluku kako se sredinom rujna ipak neće održati 28. Međunarodni stočarski i gospodarski sajam u Gudovcu.

Iako je dio izlagača već prijavio dolazak, procijenjeno je da zbog ograničenja broja ljudi koje je za takva javna okupljanja svedeno na 1000, ta međunarodna gospodarska priredba ne bi donijela željene rezultate.

Županijski je stožer danas donio i odluku kako će Županija financirati nabavu 50 tisuća zaštitnih maski za učenike osnovnih i srednjih škola kojima je Županija i osnivač. Također, u ponedjeljak će imati sastanak sa svim ravnateljima kako bi se donijela zajednička odluka o potrebi skraćivanja nastave za cijelo područje županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!