11:44 / 17.04.2020.

Autor: HRT

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U bjelovarskoj Općoj bolnici jučer je na koronavirus testirano 7 osoba. Pet nalaza je negativno, a za preostala dva rezultate očekujemo tijekom dana.
U bjelovarskoj Općoj bolnici jučer je na koronavirus testirano 7 osoba. Pet nalaza je negativno, a za preostala dva rezultate očekujemo tijekom dana.

• Koronavirus - epidemija iz minute u minutu

Od tih pet,  tijekom jučerašnjeg dana testirane su i, za sada jedine, dvije osobe iz Doma za starije osobe Bjelovar i oba nalaza su negativna.Do sada, od ukupno 207 testiranih osoba, 10 ih je bilo pozitivno na koronavirus. Njih 9 je s područja županije, jedna osoba živi i radi u Zagrebu, a  na liječenju je u samoizolaciji u Garešnici.

- Još jednom treba istaknuti i kako su prije nekoliko dana testirani i pacijenti koji su bili pozitivni na koronavirus prije više od dva tjedna, poručili su iz Stožera.

Od njih četvero tri osobe su negativne, a jedna je i dalje pozitivna na koronavirus.Na području naše županije u samoizolaciji je 397 osoba.Policijska uprava redovito kontrolira provođenje mjera samoizolacije pa je tako do danas utvrđeno 37 slučajeva u kojima građani nisu poštivali mjere samoizolacije, a policijski službenici obavili su i 2357 nadzora poštivanja mjera samoizolacije.

Bjelovarsko-bilogorska županija podijelila je zaštitnu opremu Domovima za starije osobe, njih 25 koliko ih je na području naše županije.

Za sada, niti jedan korisnik Doma za starije osobe kao niti jedan zdravstveni djelatnik u županiji nije zaražen koronavirusom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!