U bolnici Čakovec stanje alarmantno, najmlađi pacijent 7-mjesečna beba

22.11.2021.

10:20

Autor: HRT/Hina

Testiranje na koronavirus

Testiranje na koronavirus

Foto: Kristina Stedul Fabac / Pixsell

Stanje u Županijskog bolnici Čakovec je vrlo zahtjevno, u protekla 24 sata primljeno je čak 11 pacijenata pozitivnih na koronavirus, a najmlađi pacijent je sedmomjesečno dijete, izjavio je u ponedjeljak Hini ravnatelj bolnice dr. Igor Šegović. Na liječenju u čakovečkoj bolnici se trenutno nalazi 130 pacijenata oboljelih od covida-19, od kojih 85 nije cijepljeno, istaknuo je. 

Naglasivši da su od ukupno 29 respiratora, gotovo svi zauzeti u nekom obliku, rekao je kako se ne boje korone, već se boje da neće imati dovoljno kapaciteta. Naime, Županijska bolnica Čakovec raspolaže sa svega 20 slobodnih kreveta.

- Kada čovjek vidi i čita komentare na portalima, stekne se dojam da je situacija odlična i da doktori sjede i ne rade ništa. Osobno sam prošao covid odjele i kao pedijatar sam bio dežuran u subotu, a već danas me napadaju da širim paniku jer sam rekao da u bolnicu dolaze pozitivna djeca, no situacija je stvarno dramatična, poručio je dr. Igor Šegović

Bolnica spremna za prijem dodatnih pacijenata, no stanje alarmantno

Rekao je da je čakovečka Županijska bolnica zasada spremna za prijem dodatnih pacijenata, no stanje je alarmantno. Samo tijekom jučerašnje nedjelje kroz odjel pedijatrije prošlo je 26 djece, a u čakovečku bolnicu primljeno je jedno.

Ravnatelj Šegović napominje da je svako dijete koje ima respiratorne simptome u pandemiji, suspektno na koronavirus zbog čega im svakih sat vremena na odjel pedijatrije dolazi jedno dijete. U Županijskoj bolnici Čakovec trenutno ih je hospitalizirano dvoje. Riječ je o djeci starosti sedam mjeseci i 2,5 godine koja imaju umjereno teški oblik bolesti.

Koronavirus je kod djece puno blaža bolest nego neka bakterijska upala i lako ju je liječiti, no bolest je opasna kod starijih osoba. Mi se ne bojimo covida, bojimo se da nećemo imati dovoljno mjesta da sve zbrinemo, zaključio je ravnatelj čakovečke bolnice Šegović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!