13:01 / 06.09.2020.

Autor: Hina

U Brodsko-posavskoj županiji 11 novooboljelih, virus u domu za starije

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Brodsko-posavskoj županiji je 111 oboljelih u izolaciji, a devet je hospitalizirano.
Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je u nedjelju o 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije o tri nova slučaja.

- Koronavirus - najnovije informacije 

Ukupno su od početka pandemije koronavirusom zaražene 433 osobe s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije. Trenutačno je u toj županiji 111 oboljelih u izolaciji, a devet je pod skrbi liječnika u bolnici. U samoizolaciji je trenutačno 641 osoba u Brodsko-posavskoj županiji.

Na području Požeško-slavonske županije trenutačno je 101 osoba pozitivna na koronavirus, a 257 osoba je u samoizolaciji.

Virus ušao u dom za starije i nemoćne

- Pozitivan je jedan djelatnik te četiri štićenika jednog privatnog doma za starije i nemoćne osobe. Morali smo hitno rješavati zamjensko osoblje za štićenike budući da su svi zaposlenici toga doma također stavljeni u samoizolaciju, potvrdio je načelnik Stožera civilne zaštite, Stjepan Bošnjaković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!