14:28 / 08.09.2020.

Autor: I.D./HINA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 19 novozaraženih

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 19 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su tri osobe na respiratoru.
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o pet muškaraca i pet žena iz Dubrovnika (jedan muškarac se najvjerojatnije zarazila izvan Hrvatske, a za četiri žene je utvrđena epidemiološka veza). Zaraženi su i jedan muškarac i jedna žena iz Župe dubrovačke (za oboje je utvrđena epidemiološka veza), trojica muškaraca i jedna žena iz Metkovića (za sve utvrđena epidemiološka poveznica), jedan muškarac iz Ploča, jedan iz Opuzena te jedan muškarac koji nema prebivalište na području Dubrovačko-neretvanske županije.

U posljednja 24 sata izliječeno je 13 osoba dvije iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića, dvije iz Župe dubrovačke, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Vela Luke, Kule Norinske i Konavala, te tri osobe koje nemaju prebivalište na području županije.

U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 19 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su tri osobe na respiratoru.

Od početka pandemije na analizu je poslano 10.974 uzorka. U samoizolaciji se nalazi 606 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 66 slučaja kršenja samoizolacije.

Županijski Stožer CZ i dalje apelira na građane da se drže svih mjera koje su propisali Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) i Stožer civilne zaštite RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!