11:04 / 23.04.2021.

Autor: D.M./HRT

Svi djelatnici u turizmu koji žele, bit će cijepljeni prije sezone

Cijepljenje turističkih radnika u Dubrovniku

Cijepljenje turističkih radnika u Dubrovniku

Foto: HTV / HRT

Počelo je cijepljenje turističkih djelatnika, i to simbolično - u Dubrovniku, našem najprepoznatljivijem turističkom odredištu. Važan je to korak u pripremi za sezonu.

- Drago mi je da smo ovdje u Dubrovniku. Značajno nam je poslati poruku o sigurnosti i vrlo je važno da se što više turističkih djelatnika cijepi. Imamo oko 430 turističkih djelatnika koji će se cijepiti tijekom dana. Nastavljamo s cijepljenjem slijedećih dana i u drugim županijama. Važno je da su turistički djelatnici stavljeni na listu prioriteta, kazala je ministrica Nikolina Brnjac

Dodala je kako je odaziv na cijepljenje oko 70 posto, a nada se da će on biti i veći jer će potencijalni gosti gledati procijepljenost po pojedinim turističkim destinacijama.  S obzirom na najave dolaska dovoljnih doza cijepiva - svi turistički djelatnici koji to žele bit će cijepljeni prije turističke sezone, naglasila je ministrica.

Naglasila je važnost oznake 'Stay safe in Croatia' i pridržavanja svih propisanih mjera. Ako je i županija nije sasvim 'zelena' a objekt ima ovu oznaku - turist može biti siguran. Brnjac je pozvala sve dionike u turističkom sektoru da je zatraže. Najavila je i nabavku brzih antigenskih testova kojima bi se omogućilo stranim gostima da se da se testiraju uz simboličnu cijenu, ako to od njih traže njihove države.

Za Dnevnik u podne iz Dubrovnika se javio Vicko Dragojević. Kazao je kako je tijekom jutra cijepljeno 420 turističkih djelatnika. Na cijepljenje su u posebnim grupama dolazili djelatnici iz svake od hotelskih grupacija. Naglasio je kako je upravo Dubrovnik najveći gubitnik u ovoj pandemiji - s padom od više od 80 posto u prošloj godini.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!