U Dubrovniku smjena gostiju

31.07.2022.

14:17

Autor: Morana Baričević/Dnevnik1/HRT

U Dubrovniku smjena gostiju

U Dubrovniku smjena gostiju

Foto: HTV / HRT

U Dubrovniku ovih dana boravi više od 24 000 gostiju, što je malo manje od 90% u odnosu na isto razdoblje referentne 2019. I na Stradunu se, sudeći prema broju onih koji prolaze s prtljagom, vidi da je u tijeku smjena gostiju.

 I dok su jedni u ovo doba dana osvježenje potražili na nekoj od dubrovačkih plaža, drugi - unatoč temperaturi od 32 Celzijeva stupnja - obilaze brojne kulturno-povijesne znamenitosti.

- Prekrasno je! Povijesno, staro, divno... Mnogo je turista. Smješteni smo u Srebrenom, uživamo u plaži, suncu i ribi s roštilja. Lijepo nam je ovdje, kaže jedan turist.

Drugi priznaje, došao je zbog povijesti, prekrasnih zidina. Nije, kaže puno čuo o Dubrovniku, samo da je predivan, pa ga je htio vidjeti.

- Sviđa nam se povijesni dio Hrvatske. Bili smo i prije. Sada smo odlučili doći u Dubrovnik, a poslije idemo u druga mjesta. Prvi nam je dan ovdje i moramo puno toga obići, kaže gost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!