U Gospiću dva građana dobrovoljno predala policiji ilegalno oružje

31.08.2022.

14:35

Autor: HRT/Hina/E.L.S.

oružja

oružja

Foto: Marko Dimic / Pixsell

U Gospiću je jedan građanin dobrovoljno predao policiji automatsku pušku, a drugi 988 komada različitog streljiva, pet ručnih bombi, sedam metara sporogorećeg štapina i tri komada TNT eksploziva, priopćila je Policijska uprava iz Gospića.

Sve to naoružanje je policajac protueksplozijske zaštite na siguran način preuzeo i uskladištio do uništenja.

Tim povodom iz Ličko-senjske Policijske uprave poručuju kako je poznato da u toj županiji i dalje ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa i iz II. svjetskog rata, te pozivaju građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozovu broj 192 i dogovore dobrovoljnu predaju.

Takva sredstva nipošto se ne smiju odbacivati u kontejnere za smeće ili ostavljati u prirodi, jer se time izravno ugrožavaju ljudski životi, nego se treba policiji prijaviti posjedovanje naoružanja i stručne i osposobljene osobe će doći to preuzeti, a protiv osobe koja je dragovoljno predala ilegalno naoružanje neće se pokretati ni prekršajni ni kazneni postupak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!