Naguravali se Bulj i Zekanović u hodniku Sabora

18.10.2022.

Zadnja izmjena 13:35

Autor: Vijesti/B.A./HRT/Hina

Miro Bulj i Hrvoje Zekanović (arhivska fotografija)

Miro Bulj i Hrvoje Zekanović (arhivska fotografija)

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Danas je u hodniku Sabora došlo do naguravanja između dvojice zastupnika - Mire Bulja i Hrvoja Zekanovića.

Na Antikorupcijskom vijeću danas se raspravlja o plinskoj aferi u Ini. Iako su na današnje saslušanje, među ostalima, pozvani i premijer Andrej Plenković te bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, odazvao se samo član Inine uprave Davor Mayer.  

Početak sjednice obilježio je nastup zastupnika Hrvoja Zekanovića koji je Mayeru rekao da je dio političkog cirkusa i da mu nije jasno zašto je došao na sjednicu s obzirom na to da nije dao nikakvu informaciju ključnu za korupciju.

Zekanović ga je pitao je li istina da je u 11 godina primio oko 22 milijuna kuna legalnog novca, zašto nikad ranije nije smogao hrabrosti da kaže da nešto ne valja i da je Most 2016. urgirao da ostane na poziciji člana Uprave, a ustvrdio je i da je cijena njegovog dolaska na vijeće dva milijuna kuna.


Nakon više upadica predsjednik Vijeća Grmoja udaljio je Zekanovića sa sjednice te je odredio stanku.


Zekanovićev srednji prst Raspudiću


Tijekom stanke međusobna dobacivanja nastavljena su na saborskim hodnicima, gdje je prema tvrdnjama članova Vijeća, Zekanović pokazao srednji prst Ninu Raspudiću te ga nazvao pogrdnim imenom.


Raspudić je rekao novinarima da svaki put kad se Zekanović pojavi u javnosti i napada oporbu, oporbi rejting raste, a HDZ-u pada. Za Zekanovića je rekao da je došao napraviti incident i cirkus od Antikorupcijskog vijeća. S jedne strane Zekanović govori da je sjednica nelegalna, a s druge strane daje prijedloge, čime daje legitimitet, rekao je.


Tijekom stanke na saborskim je hodnicima došlo do naguravanja između Zekanovića i 'mostovca' Mire Bulja, koje su nazočni odmah razdvojili.


Suverenist Marijan Pavliček, koji je nazočio sjednici Vijeća, novinarima je rekao kako Zekanović pravi cirkus, a "govoriti kolegi konju i pokazivati srednji prst je dno dna". 


- On se sa srednjim prstom namjerno češao prema kolegi Raspudiću, ustvrdio je Pavliček.


Zekanović je pak novinarima rekao da njega i Bulja nije Raspudić razdvajao, nego da je na njega fizički nasrnulo na pet Mostovaca. 


- Radi se o nelegalnoj sjednici i igrokazu, ustvrdio je Zekanović i dodao da će se vratiti na sjednicu da pokaže da ga s nelegalne sjednice koja nije u skladu s poslovnikom nitko ne može izbaciti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!