22:17 / 19.07.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Zagrepčanima ponuđene sve vrste cjepiva do kraja tjedna

Cijepljanje na Zagrebačkom velesajmu

Cijepljanje na Zagrebačkom velesajmu

Foto: Dnevnik / HRT

Do sada je u Hrvatskoj cijepljeno 47,1% odraslog stanovništva. Taj se broj dnevno povećava za samo nekoliko decimala što, naravno, nije dovoljno da bismo što prije postigli znatno veći postotak cijepljenog stanovništva. 


Cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu

Cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu

Foto: Dnevnik / HRT

Novinarka HRT-a Margareta Jozinović je za središnji Dnevnik izvijestila sa Zagrebačkog velesajma gdje su se i danas cijepili građani, kako je odaziv dobar te kako se u poslijepodnevnoj smjeni od 14.30 do 19.30 cijepilo 3100 osoba.

Nada Ferenčić Vrban, dr.med., naglasila je kako su zadovoljni odazivom na cijepljenje. Istaknula je kako cjepiva ima dovoljno te je pozvala građane da se odazovu na javni poziv ili putem obiteljskog liječnika ili da se prijave na telefon 0800 0011 za cijepljenje prvom dozom, ali i one koji se trebaju cijepiti drugom dozom.

Istaknula je da je velika potražnja za cjepivom Johnson&Johnson. Kazala je kako je to cjepivo dobro kao i sva druga te da se građanima činim dobrim što je potrebno se cijepiti samo jednom dozom. 

Na pitanje kakav nas tjedan očekuje glede cijepljenja, Ferenčić Vrban je rekla kako je za sutra predviđeno AstraZeneca i Pfizer cjepivo, u srijedu opet Pfizer, za četvrtak Moderna i Johnson&Johnson, te u petak i subotu kada je javni poziv - cijepit će se Moderninim cjepivom. Svi su građani dobro došli, kazala je.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!