07:15 / 03.08.2021.

Autor: HRT

U Hrvatskoj 186 novih slučajeva zaraze i jedan smrtni slučaj

Borba protiv pandemije koronavirusa

Borba protiv pandemije koronavirusa

Foto: Slavko Midzor/Emica Elvedji / PIXSELL/Shutterstock

U protekla 24 sata zabilježeno je 186 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1011. Među njima je 149 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 11 pacijenata. Preminula je jedna osoba.

U zagrebačkom domu zdravlja u Sigetu otvorena je prva turistička COVID ambulanta. Brzi antigenski test u njoj mogu obaviti i domaći i stranci. Cijena testa za turiste je 75 kuna, ostatak troškova snosi turistička zajednica. 

Davor Božinović, voditelj Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu RH izjavio je jučer da rast broja novozaraženih ne iznenađuje s obzirom da u Hrvatsku dolazi rekordan broj gostiju. Dodao je kako misli da je Stožer s mjerama pogodio, pogotovo u dijelu angažmana lokalnih stožera i vlasti. Smatra da s optimizmom možemo čekati novu objavu ECDC-a u četvrtak te vjeruje da će jadranski dio Hrvatske i dalje biti u narančastoj zoni.

Ovoga vikenda došlo je oko pola milijuna turista, a oko 900.000 ih je trenutačno u Hrvatskoj. Ozbiljno se približavamo turističkim brojkama iz 2019. godine, kazala je Monika Udovičić, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove u Ministarstvu turizma i sporta RH u HTV-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

Iz Minisarstva unutarnjih poslova poručili su da građani, kojima je osobna iskaznica istekla za trajanja epidemije, i dalje vrijedi u Hrvatskoj dok se ne proglasi kraj epidemije. No ako putuju u inozemstvo, moraju provjeriti mogu li s njom ući u drugu državu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!