10:48 / 18.05.2021.

Autor: HRT/Hina/D.M.

U Istri dobar trend, planiraju i manifestacije

Dino Kozlevac

Dino Kozlevac

Foto: S. Niketic/H. Jelavic / PIXSELL

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je da je epidemiološka situacija takva da će se u Istri uskoro moći planirati i pojedine manifestacije, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Rekao je i da su svaki dan u komunikaciji s organizatorima.

Tako je, kaže Kozlevac, dogovoreno da će se Sa(n)jam knjige održati početkom lipnja, da će Vinistra biti sredinom lipnja, u srpnju i Pulski filmski festival, a kako stvari stoje, održat će se i ATP teniski turnir u Umagu. Međutim, dodao je, kakav će biti epidemiološki okvir, to će se još vidjeti i definirati.

U Istri je u utorak potvrđeno troje novozaraženih u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 557 uzoraka briseva na covid-19, dok su u pulskoj bolnici umrle dvije covid pozitivne osobe, izvijestio je istarski Stožer Civilne zaštite. U međuvremenu, od jučer se oporavilo osam osoba, dok je u mjerama samoizolacije 1567 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici na Odjelu za infektologiju na liječenju su 53 osobe, od toga je šest osoba u respiracijskom centru. Nažalost, u protekla 24 sata u bolnici su umrle dvije COVID-19 pozitivne osobe, 1931. i 1935. godište, s pridruženim kroničnim bolestima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!