13:43 / 21.04.2020.

Autor: HRT/Hina

U Lici bez novooboljelih, u Udbini stanje pod kontrolom

-

-

Foto: - / -

Ako do petka ne bude ni jedan novi slučaj, najavio je Milinović, predložit će otvaranje raznih djelatnosti, uz sve protuepidemijske mjere.
U Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih, do sada su od bolesti Covid-19 oboljele 22 osobe, trenutačno je pozitivna 21, jedan je pacijent izliječen te je stanje pod kontrolom i epidemiološka situacija dobra, rekao je župan Darko Milinović.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
Sve o koronavirusu

Milinović smatra da se žarište na Udbini, gdje je zaraženo 14 osoba u šest obitelji, također smiruje. U Korenici je dobro što je svih pet oboljelih u jednoj obitelji pa nema širenja bolesti, a u Novalji je dvoje oboljelih pred izlječenjem, tako da se može reći da je epidemiološka situacija dobra, ocijenio je. Ako do petka ne bude ni jedan novi slučaj, najavio je, predložit će da se uz protuepidemijske mjere počnu otvarati razne djelatnosti, pa i uslužne.

U Ličko-senjskoj županiji je, prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite pod aktivnim epidemiološkim nadzorom 167 osoba, u protekla 24 sata policijski službenici su provjerili poštovanje samoizolacije nad 89 osoba i nisu utvrdili nepoštovanje te mjere. U protekla 24 sata nisu evidentirana kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka bez propusnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!