13:13 / 23.04.2020.

Autor: P.F./Hina

U Ličko-senjskoj i peti dan bez novih slučajeva zaraze

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Testiranje na novi koronavirus provedeno je nad ukupno 289 osoba, a pod aktivnim nadzorom u samoizolaciji je 178 osoba.
Peti dan za redom nema novooboljelih u Ličko-senjskoj županiji, ukupno su od Covida-19 do sada oboljele 22 osobe, od čega je jedna osoba izliječena, izvijestio ježupanijski Stožer Civilne zaštite.

Testiranje na novi koronavirus provedeno je nad ukupno 289 osoba, a pod aktivnim nadzorom u samoizolaciji je 178 osoba.

● Koronavirus - najnovije vijesti

● Đikić: Oprez, drugi val koronavirusa bi mogao biti pogubniji

Načelnik ličko-senjskog Stožera Civilne zaštite Vice Nekić kaže da je unatoč dobrim rezultatima Stožer vrlo aktivan - provode se koordinacije sa stožerima, kako nacionalnim, tako i s onima u gradovima i općinama i prema potrebama na terenu traje raspodjela dobivene zaštitne medicinske opreme.

O prijedlozima o popuštanju mjera, i općenito u županiji, i na Udbini koja je od 10. travnja pod karantenom, razgovarat će se na idućoj sjednici Stožera, sve sukladno stavovima epidemiologa, istaknuo je Nekić.

U protekla 24 sata službenici Policijske uprave ličko-senjske obavili su provjere poštivanja samoizolacije  nad 104 osobe i nije utvrđeno nepoštivanje te protuepidemijske mjere.

Nije utvrđeno ni kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka bez e-propusnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!