17:45 / 16.07.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

U Ministarstvu zdravstva cijepljeno 63 posto zaposlenika, 11 posto preboljelo koronu

Cijepljenje u Ministarstvu zdravstva

Cijepljenje u Ministarstvu zdravstva

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U Ministarstvu zdravstva je 74 posto zaposlenika imuno na covid-19 - cijepljeno je njih 63 posto, a 11 posto je preboljelo koronu - pokazuju najnoviji podaci iz sveobuhvatne ankete među zaposlenicima, priopćilo je u petak Ministarstvo zdravstva. 

- Nakon inicijalne ankete cijepljenih protiv covid-19 u Ministarstvu zdravstva koja je pokazala nisku razinu cijepljenosti zaposlenika, najnovija cjelovita anketa provedena među zaposlenicima pokazuje procijepljenost 63 posto osoba, a uz one koji su preboljeli koronu, doseže 74 posto imunih na covid-19, ističe u priopćenju Ministarstvo.

Kažu kako je ranije prikupljanje podataka bilo nepotpuno zbog odsustva većeg broja zaposlenika radi korištenja godišnjih odmora i izostanaka iz drugih razloga, te dijelom i zbog nepravodobnog izjašnjavanja zaposlenika.

- Stoga nakon cjelovitog istraživanja sada imamo prigodu vidjeti stvarno stanje broja cijepljenih i onih koji su preboljeli covid-19, ističu u Ministarstvu zdravstva.

Pri anketiranju se, kako navode, vodilo računa o zaštiti osobnih podataka i činjenici da je riječ o informaciji o zdravstvenom stanju svake osobe, ali su također zaposlenici upućeni u značenje javnog komuniciranja pravog stanja procijepljenosti u ministarstvu koje upravlja zdravstvenim sustavom u Hrvatskoj.

- Zahvalni smo zaposlenicima koji su se cijepili i koji su pristali na anketu kako bismo u javnosti prikazali stvarnu sliku procijepljenosti u Ministarstvu zdravstva. Visoka razina cijepljenosti i stečenog imuniteta onih koji su preboljeli koronu pokazuje svijest o važnosti cijepljenja protiv covid-19, istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš.

Naglasio je kako je ministarstvo potaknulo sve zdravstvene ustanove na organizaciju predavanja za svoje zaposlenike na temu važnosti cijepljenja, njegovog utjecaja na zaštitu vlastitog i tuđeg zdravlja, te potrebe zajedničkog djelovanja na učinkovito suzbijanje zaraze.

- Pritom ne zaboravljamo niti na 'vlastito dvorište'. Sljedeći tjedan započinju predavanja i u Ministarstvu zdravstva za sve naše zaposlenike. Važno je da svi sudjelujemo jer jedino cjelovito siguran sustav može pružiti zaštitu i pacijentima i zaposlenicima, istaknuo je ministar Beroš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!