U motelu Plitvice u Zagrebu 53 izbjeglice iz Ukrajine

12:55 / 03.03.2022.

Autor: I.B./Dnevnik u podne/IMS/HRT

Motel Plitvice

Motel Plitvice

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Većina izbjeglica nakon što stigne u susjedne zemlje, Poljsku, Slovačku, Mađarsku, Rumunjsku, nastavlja svoj put prema Zapadu. I dalje stižu i u našu zemlju.

U motelu Plitvice u Zagrebu trenutačno je 53-oje izbjeglica iz Ukrajine, većinom žene i djeca. Crveni križ zasad ima sve što je potrebno za njihovo zbrinjavanje.

- Ja sam evo iznimno sretna da mogu reći, nakon što oni dođu, onaj prvotni šok koji je baš vidan, nakon dan, dva i razgovora s našim terapeutima iz grupa psihosocijalne podrške, mi vidimo da njima ide na bolje. Naravno da to nije savršeno stanje, ali se vidi napredak, rekla je glasnogovornica Hrvatskog Crvenog križa Katarina Zorić.

- Djeca su zapravo najotpornija na sve ovo, bez obzira, mi imamo najviše suosjećanja s djecom, ali ona se najbolje nose. Kroz igru, kroz radionice, oni se sad tu svi zajedno druže. Ja vidim da je tu jedno veliko društvo postalo, dodala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!