12:17 / 05.04.2021.

Autor: Ruža Ištuk/Dnevnik u podne/IMS/HRT

U NZ "Dr. Andrija Štampar" u manje od 2 sata testirano više od 400 ljudi

Ruža Ištuk, javljanje u Dnevnik u podne

Ruža Ištuk, javljanje u Dnevnik u podne

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Općenito je zbog blagdana ovih dana znatno manje testiranja. Tako se u Nastavnom zavodu "Dr. Andrija Štampar" u Zagrebu danas radi skraćeno.

Ruža Ištuk, reporterka HTV-a, javila se za Dnevnik u podne i komentirala broj testiranih osoba.

- S obzirom na to da jučer nije bio radni dan, danas su se očekivale gužve i zato su se posebno pripremili. Jedanaest djelatnika Nastavnog zavoda bilo je na testnom punktu do maloprije jer je radno vrijeme bilo do 12 sati. Kažu da su u malo manje od dva sata testirali više od 400 ljudi. Za testiranje se prijavilo više od 600 ljudi. U godinu dana, koliko ovaj punkt postoji, kroz njega je prošlo više od 100 tisuća ljudi. Danas je u Zagrebu 29 novozaraženih. Hoće li blagdani utjecati na broj zaraženih, znat ćemo za desetak dana, rekla je.


Mirjana Šimić iz Nastavnog zavoda "Dr. Andrija Štampar" rekla je kako je broj testiranih osoba izuzetno velik.

- Imali smo preko 600 osoba naručenih. Uz naručene dolaze ljudi i koji nisu naručeni, oni koji su hitni, njih primamo. Ako bude neophodno, radit ćemo i nakon 12 sati. Nismo imali gužve, dobro je organizirano i puno nam pomažu prometni redari, rekla je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!