U Osijeku se četvrti put Hodalo za život, u Zadru treći

13.05.2023.

Zadnja izmjena 16:47

Autor: P.F./Hina/HRT

Hod za životu Osijeku

Hod za životu Osijeku

Foto: Davor Javorovic / Reuters

Četvrti Hod za život održan je u Osijeku pod geslom "Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav" u organizaciji pokreta Hod za život, obitelj i Hrvatsku.

Okupljanje je bilo u Tvrđi na Trgu Svetog Trojstva, a hodalo se, uz pjesmu i s mnoštvom hrvatskih zastava i istaknutih poruka, Europskom Avenijom do središnjeg Trga Ante Starčevića gdje je održan i prigodan program.

Glavna koordinatorica Hoda za život u Osijeku Lidija Blagojević poručila je da Hrvatska treba biti zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti.

- Želimo da ove činjenice, ova stvarnost bude poznata svakoj ženi i svakom muškarcu u Hrvatskoj. Pobačaj zaustavlja otkucaje srca. Ne želimo da se u Hrvatskoj i jednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca, rekla je.

Također je istaknula želju da Hrvatska bude zemlja u kojoj stari ljudi neće strahovati za svoju egzistenciju, u kojoj će samohrane majke moći imati fleksibilno radno vrijeme i moći ga prilagoditi svojoj obitelji.

Koordinator Luka Blagojević istaknuo je zajedničko zalaganje za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti te poručio političarima na lokalnoj i nacionalnoj razini da skupe hrabrosti i zaštite život od njegova začeća.

- Želimo poručiti svima da ljudski život počinje začećem i osjećamo pravo i obvezu dići glas za one koji svoj glas ne mogu dići, za nerođenu djecu, rekao je Blagojević.

Hod za život održan je i u Zadru, treći puta, gdje je koordinator za Zadar Tvrtko Krpina također istaknuo da i ove godine podsjećaju koliko je važno zaštititi svaki ljudski život, osobito onaj najnezaštićeniji, život djeteta u majčinoj utrobi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!