Osijek otvorio svoja srca i vrata, stanovi čekaju izbjeglice iz Ukrajine

12.04.2022.

09:32

Autor: Melita Homa/HRT

Mira Leko-Ćurčić

Mira Leko-Ćurčić

Foto: HRT / HTV

U Hrvatskoj su mnogi otvorili svoje srce i vrata za raseljene osobe iz Ukrajine. Među njima je i Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek "JA kao i TI" koji je ponudio stambene jedinice u tu svrhu.

- U trenutku kad je počeo rat u Ukrajini, u našoj su se udruzi našla četiri slobodna stana. Radi se o manjim jednosobnim stanovima i u dogovoru s osnivačem i Ministarstvom odlučili smo ih ponuditi raseljenim osobama iz Ukrajine. Kapacitet je znači 3 manje obitelji, sa dvije do tri osobe, kazala je u specijalnoj emisiji HTV-a 'Rat u Ukrajini' Mira Leko-Ćurčić, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek „JA kao i TI". 

Dodala je kako su stanovi potpuno namješteni i opremljeni. U njima postoji mogućnost dužeg boravka i može se početi živjeti istog trenutka. Oni su prvenstveno namijenjeni korisnicima Centra, odnosno osobama s mentalnim poteškoćama, ali kako kaže Leko-Ćurčić - radi se o izvanrednoj situaciji. Useljavanjem izbjeglica iz Ukrajine, naglasila je - ne umanjuje se kvaliteta usluge korisnicima Centra.

Mira Leko-Ćurčić naglasila je kako se njihova udruga već 270 godina brine o potrebitima.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!