10:21 / 03.07.2020.

Autor: M.M./Hina

U Osječko-baranjskoj županiji 12 novopozitivnih

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na području županije trenutno je 209 pozitivnih, u KBC-u je hospitalizirano 27 osoba od kojih nijedna nije na respiratoru.
Na području Osječko-baranjske županije nakon testiranja potvrđeno je 12 novopozitivnih na koronavirus, rekao je na konferenciji za novinare načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Goran Ivanović te osudio pojavu stigmatizacije oboljelih u malim sredinama.

-
Epidemija koronavirusne bolesti - iz minute u minutu     

U proteklih 24 sata u osječkom Kliničkom bolničkom centru i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je 175 uzoraka, od čega je 12 uzoraka bilo pozitivno na koronavirus.

S obzirom da smo nedavno ukinuli rad COVID ambulanti, od jučer je aktiviran mobilni tim za kojeg smatramo da je puno operativniji jer brzo može otići na mjesto događaja, uzeti uzorke i donijeti ih na testiranje, rekao je Ivanović.

Upozorio je da je u nekoliko zadnjih dana šire razmjere poprimila pojava stigmatizacije osoba koje su pozitivne na koronavirus, posebice u malim sredinama.

- To nije dobro, ne treba širiti neprovjerene informacije nego treba stvar prepustiti struci koja prati situaciju, dodao je.

Na području županije trenutno je 209 pozitivnih, u KBC-u je hospitalizirano 27 osoba od kojih nijedna nije na respiratoru. U samoizolaciji je 1864 osobe, od toga je 207 novih slučajeva u odnosu na jučer.

Policijski djelatnici su na dojavu građana obavili jednu provjeru kršenja samoizolacije koja se pokazala točna, a riječ je o slučaju na području Đakova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!