U Osječko-baranjskoj županiji 193 novozaraženih

24.10.2020.

13:49

Autor: HRT/Hina

default error photo
U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata 193 je novozaraženih koronavirusom, najviše od početka pandemije, rekao je na konferenciji za novinare Petar Lagator, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.
U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata je 193 novozaraženih koronavirusom, najviše od početka pandemije, rekao je na konferenciji za novinare Petar Lagator, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Govoreći o dodatnim mjerama načelnik Lagator rekao je da bi se one odnosile na dodatno ograničavanje okupljanja. U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je ukupno 469 osoba.

Od toga je 193 uzorka bilo pozitivno, što je najveći broj na području županije od početka pandemije. Sve je veća rasprostranjenost virusa jer novozaraženi dolaze iz čak 38 naselja. Najviše novopozitivnih je s područja grada Osijeka, njih 93, od čega 84 iz Osijeka, šestoro iz prigradskog naselja Tenja i troje iz prigradskog naselja Višnjevac, rekao je Lagator.

Sa šireg područja Đakova novopozitivnih je 20, s područja Belišća i Valpova po 11, a Ivanovac i Čepin imaju po devet oboljelih. Šest novopozitivnih osoba su iz Našica, četiri iz Dalja, po tri iz Donjeg Miholjca i Ernestinova, po dvije osobe su iz Aljmaša, Antunovca, Feričanaca, Forkuševaca i Vladislavaca. Beli Manastir, Bokšić Lug, Branjin Vrh, Donja Motičina, Đurđenovac, Ivanovci Gorjanski, Koška, Laslovo, Popovac, Satnica Đakovačka, Semeljci, Stipanovci, Uglješ i Viškovci imaju po jednu novopozitivnu osobu.

➡️ Novi rekord - u Hrvatskoj  2242 novooboljelih, 16 preminulih 

Na liječenju u KBC-u trenutačno se nalaze 63 osobe koje su oboljele od koronavirusne bolesti, od kojih je deset na respiratoru. Deset oboljelih osoba s lakšim simptomima hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U osječkom Domu za starije i nemoćne broj pozitivnih povećan je za četvero, pa ih je sada ukupno devet, no svi su u dobrom stanju. Povećan je i broj zaraženih učenika i djelatnika u osnovnim i srednjim školama, novopozitivno je njih sedam, a 95 novih je u samoizolaciji. Stanje u KBC-u Osijek, prema informacijama koje imamo, ocjenjujemo stabilnim, iako ima pozitivnih zdravstvenih djelatnika, no svi bolnički odjeli rade prema planu i programu, naglasio je Lagator.

Mjera samoizolacije određena je za 137 novih kontakata oboljelih osoba, pa se na području županije u samoizolaciji nalazi 3141 osoba, a od petka je određivanje mjere samoizolacije u ovlasti liječnika obiteljske medicine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!