Uz dvije dopune produljene epidemiološke mjere

15.07.2021.

11:25

Autor: Hina/I.B.

Ublažavanje mjera

Ublažavanje mjera

Foto: Slavko Midzor/Ilustracija / PIXSELL/Shutterstock

Nacionani stožer civilne zaštite produljio je za dva tjedna postojeće epidemiološke mjere uz dvije dopune koje se odnose na rad autoškola te profesionalne umjetničke izvedbe i programe.

U odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojim se ograničavaju okupljanja radi sprječavanja prijenosa koronavirusa dopunom je propisano da autoškole mogu teorijski dio i satove vožnje održavati bez ograničenja, ako polaznici, predavači i instruktori posjeduju covid potvrde.

Druga dopuna odnosi se na profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kino projekcije te izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima kojim se ne mogu propisivati strože epidemiološke mjere od mjera na nacionalnoj razini.

To prema odluci znači, da u slučaju kad je za takva događanja posebnom odlukom lokalnih stožera određena stroža epidemiološka mjera od mjera propisanih na nacionalnoj razini da se provode mjere koje vrijede na nacionalnoj razini.

Mjere su stupile na snagu 15. srpnja i ostaju na snazi do 31. srpnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!