Plovila i ronioci na Perućkom jezeru tragaju za nestalim mladićem

21.09.2021.

09:02

Autor: Ivica Đuzel/Regionalni dnevnik, Dnevnik u podne/IMS/HRT/M.Š., D.D.

Potraga za nestalim kod Peručkog jezera

Potraga za nestalim kod Peručkog jezera

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

I dalje se intenzivno traga za 24-godišnjim mladićem koji je u nedjelju nestao na području Perućkog jezera. Nakon potrage na okolnim planinarskim stazama - spasioci su se usredotočili na samo jezero, pozvani su i ronioci.

- Nažalost potraga još nije dala rezultata, očekujemo da će do kraja dana nešto biti, ne možemo to naravno sa sigurnošću tvrditi. Snage su na terenu, tu su K-9 specijalistički timovi s potražnim psima, naši ronioci i kolege ronioci iz Specijalne policije. Čitav dan će se pretraživati obala i ovaj dio terena gdje mislimo da se nalazi nestala osoba, vidjet ćemo kakvi će biti rezultati, mi se nadamo i vjerujemo u sretan ishod ove potrage, rekao je Pročelnik splitskog HGSS-a Darko Gavrić.

- Suzili smo sektor potrage jer možemo sa sigurnošću reći da oni osobni predmeti koji su pronađeni pripadaju nestaloj osobi, to je bio razlog zašto smo to napravili. Skoncentrirali smo se na područje Perućkog jezera, više ne pretražujemo planinarske staze, nego konkretno obalu i samo Perućko jezero, objasnio je Gavrić i dodao kako ne odustaju i ne gube nadu jer je bilo slučajeva gdje je osoba pronađena i nakon više dana potrage.

Gavrić je izjavio Hini da potragu prekidaju samo tijekom kasne noći te da su sinoć do ponoći bili na terenu.

- Odjeću, obuću te osobne stvari nestaloga smo pronašli na obali. Te su stvari bile mokre, a znamo da je u noći s nedjelje na ponedjeljak padala kiša, što znači da se skinuo dok je bilo suho, rekao je Gavrić.

Trenutačno je na terenu pet ronilačkih timova, tri potražna psa, zapovjedno vozilo, 15 pripadnika HGSS-a iz nekoliko stanica, ukupno tridesetak spasilaca.

U potrazi sudjeluje stotinjak pripadnika HGSS-a Split i okolnih ispostava, potražni psi, dronovi i plovila, a bio je uključen i helikopter, pa i sami mještani, no zasad rezultata nema.

U podnevni Dnevnik s terena se javio HRT-ov reporter Ivica Đuzel.

- Za sada nema nekih novih informacija. Od jučer u 9 ujutro traje opsežna potraga, u jednom trenutku sudjelovalo je i stotinjak ljudi. Potraga je sužena na osnovu indicija na samo Perućko jezero. U naselju Grab pronađen je osobni automobil. Gumenim plovilom i jet-skijem pretražuje se područje prema brani gdje bi moglo biti tijelo nesretnog mladića. No još je prerano za bilo kakve prognoze, mi se uvijek nadamo da će se dogoditi nešto lijepo. Ipak, ovo je trenutačno stanje, toliko za sada s Perućkoga jezera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!