18:48 / 24.04.2020.

Autor: I.D./Irena Košar/Dnevnik/IMS/HRT

U potresu teško oštećeno 25 škola u Zagrebu

-

-

Foto: - / -

Od 433 dječja vrtića te osnovne i srednje škole kojima je osnivač Grad Zagreb - 25 se zbog oštećenja u potresu ne može upotrebljavati, a njih četiri imaju crvenu oznaku.
U potresu su stradale i brojne škole. Njih 25 pretrpjelo je veća oštećenja zbog kojih se učenici u njih neće vratiti prije rujna, a neke ni do tada neće biti obnovljene.

Jedna od škola oštećenih u potresu je i ona u Kašini u koju ide devetogodišnji Luka.

- Jako me zanimalo i odmah sam rekao tati idemo se voziti biciklima da vidimo kako je škola, kazao nam je Luka.

U Gimnaziji Tituša Brezovačkog, u učionicama i hodnicima, vidljive su posljedice potresa. Ipak, ravnatelj Damir Jelenski vjeruje da će najesen škola biti spremna za nastavu.

- Vjerujemo da će se na jesen ovdje održavati nastava u punom jeku i da će škola biti obnovljena potpuno, kazao je Jelenski.

Od 433 dječja vrtića te osnovne i srednje škole kojima je osnivač Grad Zagreb - 25 se zbog oštećenja u potresu ne može upotrebljavati, a njih četiri - dvije osnovne i dvije srednje - imaju crvenu oznaku.

- U 12 objekata nećemo moći imati nastavu, međutim 421 objekt će biti spreman do 1. rujna ove godine za prihvat djece i učenika, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Neke objekte čeka dugotrajna obnova pa nije jasno kako će rad biti organiziran ako se nastava i program nastave u svibnju.

- Ono što mogu jamčiti je da ćemo 11. svibnja, oni koji budu htjeli, mogli ići od 1. do 4. razreda biti u svojim klupama, izjavio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Pogledajte videozapis.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!