08:10 / 08.03.2021.

Autor: HRT/M.N.

Milanović: U Upravi Metalurškog fakulteta u Sisku su isključivo žene

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U povodu obilježavanja Međunarodnoga dana žena, predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Metalurški fakultet u Sisku koji radi već 60 godina. Susreo se sa studentima i dekanicom Zdenkom Zovko Brodarac. 

Predsjednik je naglasio da je u pitanju atipičan kolektiv, fakultet u čijoj su upravi isključivo žene. 

- To je vrlo neobično jer se radi o stereotipno muškom zanimanju. Neobično je i to što ima više studentica nego studenata, rekao je Milanović.

- U našoj studentskoj populaciji imamo 45 posto djevojaka. Tome doprinosi i to što kontinuirano inoviramo naše studijske programe, razvoj tehnologije, prijemčivost inovacija, kreativnost. Sve to sve više privlači djevojke u ovu struku, istaknula je dekanica Zdenka Zovko Brodarac.

Predsjednik je zatim posjetio i Učiteljski fakultet, Odsjek u Petrinji, gdje je razgovarao s dekanom, prodekanom i nastavnicama Odsjeka. Obišao je potresom uništene zgrade tog fakulteta. Pet stotina studenata toga fakulteta nastavu i dalje pohađa online, javio je u Dnevniku 1 novinar HTV-a Eugen Husak.

Tijekom boravka u Petrinji predsjednik Milanović obišao je i potresom pogođeno središte grada.

Ovo je drugi posjet predsjednika Republike Banovini u posljednja dva mjeseca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!