U Solinu požar na automobilu, sumnja u podmetanje

13.04.2023.

Zadnja izmjena 19:26

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

U Solinu oko 5.45 buknuo je požar na parkiranom automobilu. Vozilo je djelomično izgorjelo, a požar je podmetnut.

- Policija i dalje nije željela niti potvrditi niti demantirati špekulacije da su slučaj paljevine vozila u Solinu i pucnjava u Splitu povezani, javila je u središnjem Dnevniku HTV-a novinarka Mariola Milardović Perić.

- Može li se ova dva slučaja povezati nećemo špekulirati. I dalje ćemo pratiti cijelu situaciju, dodala je.

- Stari automobil planuo je jutros nešto prije 6 sati u ulici Don Lovre Katića. Automobil je u vlasništvu mlađe ženske osobe koja je ranije bila u vezi s dvojicom muškaraca koji su dobro poznati policiji po pljačkama, pokušajima ubojstva, tučnjavama i raspačavanju droge. Mi smo jutros razgovarali s njezinim ocem koji je bio u čudu kako je do toga došlo. Rekao je kako mu nije jasno i kako izgorio automobil star 20 godina, a ne novi, skupocjeniji automobil parkiran nekoliko metara dalje, izvijestila je novinarka HRT-a Anita Markovina Radnić.

- Policija je priopćila i kako je očevid gotov i kako je poznat uzrok požara - otvoreno plamen. To znači da je požar podmetnut kako se i pretpostavljano. Šteta je oko 2000 eura, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, dodala je.

- U interesu istrage policija ne otkriva detalje te se ne zna je li ova paljevina automobila vezana za pucnjavu od prije dva dana na splitskim Skalicama, navela je Markovina Radnić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!