Split: Predao se jedan od napadača, potraga za još trojicom

13.04.2023.

Zadnja izmjena 19:32

Autor: Anita Markovina/HRT/Hina

Predao se 21-godišnji Alen Radić, jedan od bjegunaca

Predao se 21-godišnji Alen Radić, jedan od bjegunaca

Foto: Dnevnik / HRT

Jedan od četvorice muškaraca koji se dovode u vezu s pucnjavom u Splitu, u kojoj je ranjen 36-godišnji Josip Čubelić, predao se splitskoj policiji. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a policija nastavlja potragu za još trojicom, potvrđeno je HRT-u iz splitske policije.

Novinarka HRT-a Mariola Milardović Perić u središnjem je Dnevniku HRT-a rekla kako se policiji predao Alen Radić koji se još uvijek nalazi u zgradi Policijske uprave Splitsko-dalmatinske i kako se nad njim obavlja ispitivanje pa će tu ostati još neko vrijeme.

- Za ostalom trojicom bjegunaca policija i dalje intenzivno traga. Podsjetimo, brzo nakon razbojstva policija je objavila fotografije četvorice koje dovodi u vezu s razbojstvom. U tome im je mnogo pomogla snimka videonadzora, ali i vozilo u kojem su se nalazili počinitelji i koje je pronađeno na splitskom Pazdigradu, dodala je.

- Što se tiče propucanog Josipa Čubelića odavno poznatog policiji on se nalazi van životne opasnosti u splitskoj bolnici i pod stalnim policijskim nadzorom, navela je.

- Pretpostavka je da bi se možda i preostala trojica mogla javiti sami dobrovoljno policiji kada se konzultiraju s odvjetnicima ili će ih policija pronaći i privesti. Tada ćemo vjerojatno doznati i koji su motivi ovog razbojstva i za što će ih se teretiti, rekla je Milardović Perić.

- U pratnji majke i odvjetnice splitskoj policiji se predao najmlađi od četiri muškarca koji se dovode u vezu s pucnjavom na splitskim Skalicama. Ima 21 godinu i trenutačno je na policiji na ispitivanju. Iz policije su priopćili kako se kriminalističko istraživanje nastavlja te kako se za trojicom preostalih bjegunaca i dalje traga, izvijestila je u podpodnevnim satima novinarka HRT-a Anita Markovina Radnić .

- U interesu istrage policija ne otkriva i dalje detalje vezano za pucnjavu pa tako nije poznato ni je li s tim nemilim događajem od prije dva dana na splitskim Skalicama povezana i jutrošnja paljevina automobila u Solinu, dodala je.

Ranije: 

Dežurni u splitskoj policji jutros je izvijestio kako se cijelu noć tragalo za četvoricom bjegunaca, mjere traganja nastavljenje su i tijekom dana, rekao je dežurni u splitskoj policiji.

Policija opetovano poziva građane koji imaju bilo kakva saznanja da to prijave.

Lokalni portali jučer poslijepodne objavili su da je u garaži u četvrti Pazdigradu pronađen bijeli mercedes koji su svjedoci pucnjave vidjeli da se udaljava s mjesta zločina u Putu Skalica.

Portali navode i da se sada traga za crnim mercedesom kojim su, vjeruje se, pobjegla četvorica muškaraca.

Na mjestu događaja policija je pronašla pištolj kalibra 7,65 mm, a na Skalicama su pronađene tri čahure od 9 mm.

Glasnogovornik splitske policije Jerko Kurevija potvrdio je jutros za Hrvatski radio da i dalje tragaju za četiri osobe, pozvao je građane da im pomognu i poručio da detalje istrage ne može iznositi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!