Sastanak parlamentarne većine

10.05.2022.

12:41

Autor: Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Sastanak parlamentarne većine

Sastanak parlamentarne većine

Foto: HTV / HRT

U Banskim dvorima, na Trgu svetoga Marka u tijeku je sastanak parlamentarne većine.

Kao i svakog utorka u Banskim će se dvorima razgovarati o aktualnim temama, među ostalim, Vlada je najavila da se ide u rebalans proračuna. On će na Vladi biti na sjednici već ovoga četvrtka.

- Obuhvatit će među ostalog i dogovor sa sindikatima, odnosno rast plaća, gubitke u zdravstvu i energetsku krizu. Upravo o energetskoj krizi moglo bi se posebno razgovarati, pogotovo ako se uzme u obzir današnje novo poskljupljenje goriva, ali i jučerašnju najavu premijera da će se vidjeti može li Vlada još nešto tu učiniti. Osim toga, premijer će koalicijske partnere izvijestiti o svom posjetu Ukrajini. Razgovarat će se o daljnjoj pomoći toj zemlji, ali i sankcijama Rusiji, izvijestila je u Dnevniku u podne reporterka Iva Magušić Dumančić.

Jedna od tema će biti i razgovor o Hrvatima u BiH, a s obzirom da se tamo uskoro održavaju izbori.

Milorad Pupovac
je uoči sastanka komentirao još jednu aktualnu temu, a to je Zakon o pobačaju.

- Naš je interes da se djelovanje zdravstvenih ustanova uskladi sa zakonom. Ako ta usklađenost ne postoji, ako ravnatelji ne osiguravaju mogućnost provođenja zakona, onda je neophodno da se starnje promijeni. 

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak izjavio je uoči koalicijskog sastanka kako im je kao liberalima važno da se izmjenama zakona o pobačaju ne ide unazad, a strahuje da se tom inicijativom otvara tema za one koji žele spustiti razinu ženskih prava u Hrvatskoj i zabraniti pobačaj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!