U Varaždinu se danas možete cijepiti bez najave

18.05.2021.

12:22

Autor: Sara Badžek/T.V./Dnevnik/HRT

U Varaždinu se danas možete cijepiti bez najave

U Varaždinu se danas možete cijepiti bez najave

Foto: HTV / HRT

Diljem zemlje nastavlja se masovno cijepljenje. U sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, u kojem je nastavljen trend pada novozaraženih i danas ih je bilo 27, po četvrti je put otvoren punkt na kojem se građani do 17 sati mogu cijepiti cjepivom AstraZenece bez prethodne najave. 

- Na ovaj smo se potez odlučili zato što dio naših žitelja odbija cjepivo AstraZenece i na ovaj način želimo doprijeti do što većeg broja građana, rekao je u Dnevniku u podne ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj.

Kaže kako je ovo četvrta akcija cijepljenja bez najave te da su do sada imali lijepe rezultate - na ovaj su način cijepili tri i pol tisuće ljudi.

- Današnji interes je uobičajeni, kao u prethodnim terminima, očekujemo veći broj ljudi u poslijepodnevnim satima s obzirom na radno vrijeme i poslovne obveze, dodao je. 

Ističe kako je 32,6% građana Varaždinske županije primilo barem jednu dozu cjepiva, a 8,6% je primilo obje doze.

- Možemo reći da je gotovo jedna trećina odrasle populacije u našoj županiji na neki način već zaštićena, rekao je Bosilj. 
U Varaždinskoj županiji 27 novozaraženih, preminule četiri osobe

Novih 27 osoba zaraženo je koronavirusom, a četiri su umrle u Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom ponedjeljka testirana su 392 uzorka pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 16 posto, a udio u svim testiranim uzorcima 7 posto.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 287, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 759.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 179 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 88 smješteno na lokaciji u Varaždinu, 73 osobe su u Klenovniku, a 18 u Novom Marofu. U jedinicama intenzivnog liječenja je 21 osoba, od kojih 20 na respiratoru.

Od početka pandemije na području Varaždinske županije evidentirano je 21.336 osoba pozitivnih na covid-19, a trenutno je aktivno 475 slučajeva zaraze.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!