15:52 / 13.05.2021.

Autor: Jasmina Grbavec/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Od ponedjeljka u školskim klupama svi učenici Varaždinske županije

default error photo

S obzirom na sve bolju procijepljenost stanovništva Varaždinske županije od ponedjeljka se u školske klupe vraćaju svi učenici. U toj su županiji zabilježena 102 nova slučaja. Broj novozaraženih u opadanju je i u Međimurskoj županiji. 

Bez obzira na povoljnije podatke - ne možemo biti bezbrižni i opustiti se. Poručuju iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. Od 227 obrađenih uzoraka - 54 su pozitivna.

- Zahvaljujući svim mjerama koje su do sada poduzete kao i cijepljenju koje se redovito provodi, naše incidencije oboljelih i sedmodnevna i 14-dnevna su ipak u konstantnom padu, rekla je dr. med. Diana Uvodić- Đurić iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Broj aktivnih slučajeva pao je ispod 500. Masovne akcije cijepljenja provode se prema planu - tri puta tjedno na punktovima u Nedelišću, Prelogu i Murskom Središću.

- Oko 7500 osoba je dobilo dvije doze, to je već iznad osam posto starijih od osamnaest godina. Prvom dozom cijepljeno je 30,8 posto starijih od osamnaest godina, naglasila je epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. med. Višnja Smilović.

Oni koji se žele cijepiti AstraZenecom mogu doći bez najave u prostore zavoda ili pak u suteren županijske bolnice svakim radnim danom.

- Kao regija i društvo u cjelini, ako se mislimo vratiti na ona vremena romantičnog življenja od prije godinu i pol dana, predstoji nam cijepljenje u što većem broju. Sve bih još jednom pozvao, cjepiva su tu, organizirani jesmo- dajte prijavite se, poručio je ravnatelj Doma zdravlja Čakovec Branko Vrčić.

Kako bi do kraja lipnja postigli željenu procijepljenost od 50 posto stanovništva.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!