11:43 / 05.10.2020.

Autor: HRT

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 24, a u Zagrebačkoj 9 novooboljelih

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Novih 138 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Hrvatskoj u zadnja 24 sata, umrle su dvije osobe, a broj aktivnih slučajeva je 1466, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.
Novih 138 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Hrvatskoj u zadnja 24 sata, umrle su dvije osobe, a broj aktivnih slučajeva je 1466, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

➡️
Dvije osobe preminule, 138 novooboljelih

Izvješća o novooboljelima po županijama:

U protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su dva nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a obje zaražene osobe imaju prebivalište na području grada Slavonskog Broda.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 650, dok je broj aktivnih slučajeva 21 (2 manje nego prethodni dan).

Hospitalizirano je 9 osoba (isto kao i prethodni dan), a jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 287 osoba (27 osoba manje nego prethodni dan), priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

● U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata dva su nova pozitivna slučaja koronavirusa. Jedan je slučaj osobe testirane u ZZJZ Međimurske županije, a drugi je slučaj osobe testirane u Zagrebu gdje privremeno radi i boravi, ali ima prebivalište u Međimurskoj županiji.

Danas do 11 sati, uzeto je 167 uzorka, od čega je 1 nalaz pozitivan, a 166 nalaza je u obradi. Do sada je testirano 7654 osoba.

Trenutno je 61 aktivni slučaj (10 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 4 osobe sa svadbene svečanosti, 3 osobe kontakti s oboljelim koji su prisustvovali svadbi (sekundarni i tercijarni slučajevi ), 41 osoba koje su kontakti s ranije potvrđenim slučajevima, 1 osoba strani državljanin koji radi na području MŽ, 2 osobe se administrativno vode pod našu Županiju – imaju regulirano prebivalište na području naše Županije, a zarazile su i borave izvan MŽ).

U samoizolaciji se nalazi 381 osoba .

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji  2 su nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, jedan muškarac i jedna žena.

Trenutno je u Karlovačkoj županiji iz zdravstvenog sustava jedna osoba (stomatolog ) pozitivna na COVID-19. U samoizolaciji su još tri stomatologa , jedan doktor medicine i pet medicinskih sestara zbog kontakta s oboljelim kolegama ili pacijentima.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 371 osoba i trenutno je 50 aktivnih slučajeva.

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvanaest osoba je ozdravilo, među njima su i 4 korisnika Doma za starije u Delnicama. U toj je ustanovi još samo devet zaraženih osoba, a sedam korisnika Doma na liječenju je u KBC Rijeka.

Trenutno je na području Županije 115 Covid 19  aktivnih slučajeva, dok je 470 osoba u samoizolaciji.


U Vukovarsko-srijemskoj županiji u zadnja 24 sata evidentirane su 24 novooboljele osobe s koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata testirano je ukupno 36 osoba pa se broj testiranih od početka epidemije popeo na 12.229.

Trenutačno je hospitalizirano 13 pacijenata s vukovarsko-srijemskog područja, a u samoizolaciji se nalazi 631.

● U Zagrebačkoj županiji devet je novozaraženih koronavirusom.

Od devet novooboljelih osoba četiri su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s domom za starije na području Rugvice, dok je za četiri slučaja nejasna epidemiološka anamneza.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 885 osoba s koronavirusom, izliječene su 563, a 17 ljudi je umrlo. Trenutačno je aktivno 305 slučajeva.

● Na području Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 69 obrađenih testova utvrđeno je šest novozaraženih.

Ukupno 1065 osoba nalazi se u samoizolaciji na području županije.

U KBC-u Split na bolničkom je liječenju 38 pozitivnih osoba, od kojih su tri na respiratoru.

● U Dubrovačko-neretvanskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o muškarcu iz Dubrovnika s utvrđenom epidemiološkom vezom, dok su dvije osobe iz Dubrovnika izliječene.

U dubrovačkoj bolnici liječi se 12 osoba, u samoizolaciji ih je 279. Od početka pandemije analizirano je 14.960 uzoraka.

● U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla 24 sata zabilježene su četiri novozaražene osobe.

● U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom.

Riječ je o osobi s područja općine Đulovac, učeniku daruvarske srednje škole.
U samoizolaciju je stavljen jedan razred i 8 profesora te obrazovne ustanove.

Trenutačno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 45 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. U samoizolaciji su 492 osobe.

● Nema novih slučajeva bolesti COVID-19 na području Šibensko-kninske županije u protekla 24 sata.

Trenutačno je osam aktivnih slučajeva bolesti, od kojih se tri osobe liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice, a ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora u samoizolaciji su 44 osobe.

● Na području Zadarske županije 4 su novooboljele osobe.

Jučer je testirano ukupno 117 uzoraka, pod aktivnim su nadzorom 173 osobe, a istekao je za njih 7536. Tijekom protekloga vikenda ustanovljeno je da je koronavirusom zaraženo nekoliko osoba u  Domu za odrasle osobe u Zemuniku, i to troje korisnika i jedna djelatnica. Opširnije

● Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a riječ je o osobama iz objekta u kojem su smješteni stariji korisnici u Legradu. Opširnije

Trenutačno su 43 aktivna slučaja bolesti COVID-19, a od početka pojave koronavirusa zabilježeno je 259 slučajeva zaraze.

● Stožer Osječko-baranjske županije upozorava na moguće posljedice kršenja mjera samoizolacije.

U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je 295 uzoraka, od kojih je devet bilo pozitivno na koronavirus. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 21 pacijent s koronavirusom, od kojih su tri na respiratoru.

Prema evidenciji Zavoda za javno zdravstvo OBŽ-a, od početka pandemije na području Osječko-baranjske županije ukupno je 1040 osoba imalo pozitivan nalaz na koronavirus, a do sada je izliječena 961 osoba.

● U Sisačko-moslavačkoj županiji četiri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Tri su s područja grada Siska, a jedna iz Kutine. Kod svih osoba poznat je izvor zaraze.

Zaražena osoba iz Kutine je gradonačelnik Zlatko Babić.

● U Zagrebu je u zadnja 24 sata utvrđen 61 novi slučaj koronavirusa, a za 269 osoba određena je mjera samoizolacije.

- Trenutno u Zagrebu imamo 459 aktivnih slučajeva, a 2067 osoba je u samoizolaciji, priopćili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

● S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 7 je novooboljelih osoba od COVID-19.

Potvrđen je i jedan strani državljanin koji koristi smještaj izolacije na području Gospića.

Ukupno je oboljelo 209 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 44 aktivna slučaja, 163 osobe su izliječene te dvije osobe preminule. U protekla 24 sata testirano je 147 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 195 osoba.

● Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 38 uzoraka briseva na COVID-19, svi su negativni, nema novozaraženih. Izliječena je 1 osoba.

Trenutno je 9 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 93 osobe. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!