14:44 / 25.01.2020.

Autor: V.K./Hina

U Wuhanu četvero Hrvata, MVEP savjetuje da se ne putuje u taj dio Kine

Foto: REUTERS/Thomas Peter

Foto: REUTERS/Thomas Peter

Foto: - / REUTERS

Četvero hrvatskih državljana nalazi se trenutačno u kineskom gradu Wuhanu, epicentru epidemije koju je izazvao opasni koronavirus, potvrdilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te savjetovalo da se ne putuje u to područje.
Četvero hrvatskih državljana nalazi se trenutačno u kineskom gradu Wuhanu, epicentru epidemije opasnog koronavirusa, potvrdilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) i savjetovalo da se ne putuje u to područje.

Raste broj žrtava koronavirusa, Kina uvodi strože mjere

Koronavirus je dosad usmrtio najmanje 41 osobu i zarazio gotovo 1300 diljem svijeta otkako je krajem prošle godine otkriven u Wuhanu, oko 800 kilometara od Šangaja.

MVEP je potvrdio da se četvero hrvatskih državljana nalazi u tom gradu s 11 milijuna stanovnika u pokrajini Hubei.

Većina zaraženih i gotovo svi umrli su u Hubeiju, gdje su dužnosnici uveli stroge restrikcije za putovanja i javna okupljanja.

Ministarstvo je savjetovalo građanima da ne putuju u taj dio Kine i pozvalo ih da prate obavijesti kineskih vlasti i Svjetske zdravstvene organizacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!