U Zagorju pronađeno mrtvo novorođenče, istraga u tijeku

30.01.2023.

Zadnja izmjena 19:02

Autor: HRT

U mjestu Hlevnica u Zagorju pronađena mrtva beba

U mjestu Hlevnica u Zagorju pronađena mrtva beba

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Tijelo novorođenčeta pronađeno je u nedjelju u selu Hlevnica u općini Đurmanec, a tijelo bebe upućeno je na obdukciju, rekao je danas Hini glasnogovornik PU krapinsko-zagorske Zoran Lončar.

Za sada se ne zna mnogo, a prva neslužbena informacija bila je da je tijelo djeteta pronađeno na otvorenome, uz cestu.

Policija je poslijepodne održala konferenciju za novinare ali nema mnogo novih podataka. Potvrđeno je da je novorođenče pronađeno na otvorenom prostoru kod Hlevnice i da je u tijeku kriminalistička istraga.

Na pitanje traži li se majka ili roditelji, policija nije dala odgovor. Potvrđeno je da je novorođenče prevezeno na obdukciju u zavod za sudsku medicinu u Zagrebu i da će spol djeteta biti poznat kada obdukcija završi. Potom se očekuje da će i policija u javnost objaviti više informacija o ovoj tragediji, kazala je novinarka Lucija Judnić za središnji Dnevnik.

Mještani su šokirani događajem i da oni međusobno poznaju jedni druge te da nisu upoznati s tim da je neka mještanka bila trudna.

Policija moli mještane, da ako imaju bilo kakvu informaciju neka se obrate policiji. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!