10:38 / 17.10.2020.

Autor: T.D./Hina

U Zagrebu 387 novooboljelih od bolesti COVID-19

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: - / PIXSELL

U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 387 novooboljelih od bolesti COVID-19, a za 1040 osoba izrečena je mjera samoizolacije.
U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 387 novooboljelih od bolesti COVID-19, a za 1040 osoba izrečena je mjera samoizolacije, izvijestili su u subotu iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

➡️Koronavirus - najnovije informacije

U protekla 24 sata u NZJZ-u je provedeno 1385 testiranja na SARS-CoV-2. Među novih 387 slučajeva zaraze koronavirusom, 121 novooboljela osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, 167 osoba su kontakti COVID pozitivnih osoba, kod četiri je osobe moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a četiri su osobe stigle iz BiH, Češke i Austrije.

Kod dviju je osoba moguća izloženost tijekom izlazaka, kod dviju je moguća izloženost tijekom vjerskih događaja, a kod četiri je osobe moguća izloženost prilikom hospitalizacije. Kod pet je osoba moguća izloženost tijekom korištenja godišnjeg odmora na obali, a kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti. Obrada za 74 osobe je još u tijeku. Od navedenih osoba, šest je zdravstvenih djelatnika.

U posljednja 24 sata NZJZ je zaprimio obavijest iz domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba o jednom pozitivnom korisniku, jednom nezdravstvenom djelatniku i jednoj zdravstvenoj djelatnici iz ustanove za njegu u kući.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod pet učenika i dva učitelja osnovnih škola te 16 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 246 učenika i četiri učitelja osnovnih te 357 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutačno se nalazi 29 osoba. Trenutačno je u Gradu Zagrebu 1399 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a 6233 osobe se nalaze u samoizolaciji, priopćili su iz NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar".

Također, podsjećaju da je radno vrijeme drive-in testiranja subotom od 8.00 do 12.00 sati, a nedjeljom od 8.00 do 10.00 sati. Napominju da se osobe koje dolaze s uputnicom liječnika obiteljske medicine vikendom i blagdanima primaju isključivo uz prethodnu narudžbu putem adrese elektroničke pošte epidemiologija@stampar.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!