10:49 / 17.09.2020.

Autor: HRT

U Zagrebu 45 novih slučajeva, proboj virusa u dom za starije

-

-

Foto: - / -

Jedan razred 10. gimnazije je u izolaciji, a virus se probio i u jedan dom za starije i nemoćne. Obavljen je rekordni broj testiranja - 860.
U Zagrebu je u zadnja 24 sata 45 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je na konferenciji za novinare ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar" Zvonimir Šostar. Obavljen je rekordni broj testiranja - 860 dodao je.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu 
Posebne stranice na kojima možete pročitati sve o koronavirusu 

Ukupno je aktivan 471 slučaj, u samoizolaciji su 184 osobe, a 40 je osoba izliječeno, kazao je Šostar. Posebno je naglasio kako su djelatnici Zavoda "Andrija Štampar" obavili preko 51 tisuću testiranja.

- Od novozaraženih 13 osoba ima negativnu epidemiološku anamnezu. I to je vjerojatno od asimptomatskih bolesnika. 23 su osobe kontakti ranije oboljelih. Imamo tri slučaja uvezena iz BiH i jedan iz Francuske. Tri novooboljele osobe su povratnici s godišnjih odmora, kazao je Šostar.

Razred 10. gimnazije u izolaciji

Pozitivan učenik drugog razreda 10. gimnazije i mjera samoizolacije je određena za 25 učenika. A za pet učenika srednje Strojarske škole vrlo se brzo očekuju rezultati testiranja.

Proboj virusa u dom za starije

- Imamo i proboj virusa u jedan Dom za starije i nemoćne. Radi se o asimptomatskoj bolesnici, korisnici doma koja je trebala ići na operaciju kuka i ustanovljeno je da je pozitvna na koronavirus. Epidemiolozi od sinoć rade tako da su svi korisnici kata na kojemu je bila bolesnica u samoizolaciji - kao i svi koji su s korisnicom bili u kontaktu od 14. do 16. rujna. Brisevi su uzeti i oko 18 sati se očekuju rezultati. Uspjeli smo staviti stvar pod kontrolu, poručio je Šostar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!