12:25 / 31.03.2021.

Autor: A.M./Hina/HRT

U Zagrebu 451 novooboljela osoba od bolesti COVID-19

NZJZ Dr. Andrija Štampar

NZJZ Dr. Andrija Štampar

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježena 451 novooboljela osoba od bolesti COVID-19, priopćio je Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 23 učenika i dva nastavnika osnovnih te 11 učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 403 učenika osnovnih i 191 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba devet je osoba. Trenutačno su u Zagrebu 1624 aktivna slučaja.

Broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih osoba je 47.186, što je 181 osoba više nego jučer, navodi u priopćenju Nastavni zavod za javno zdravstvo.  

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar obavljeno je 1350 testiranja na SARS-CoV-2 i 298 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 342 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 630 osoba.

Od 342 obrađene pozitivne osobe, 134 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 169 osoba su kontakti s covid pozitivnim osobama.

Obrada za 25 osoba je još u tijeku, a dvije su osobe doputovale iz BiH i Italije. Kod četiri je osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dok je kod pet osoba moguća izloženost na radnom mjestu. Dvije osobe pregledao je liječnik obiteljske medicine, priopćeno je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!